NATO odgovorio Rusiji

NATO je danas saopštio da je primio "k znanju" komentare ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova o prekidu komunikacija sa Severnoatlanskom alijansom,

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.10.2021.

16:05

NATO odgovorio Rusiji
Shutterstock/M.Moira

Ali, iz Brisela dodaju da im nije stigao zvaničan dopis o gašenju ruske diplomatske misije u sedištu NATO.

"Primili smo k znanju komentare Lavrova koje je rekao pred novinarima, ali zasad nismo dobili ništa zvanično po pitanju koje je pokrenuo", izjavio je portparol NATO, prenosi Rojters.

Ranije u toku dana, Lavrov je rekao da će suspendovati aktivnosti u NATO od sledećeg meseca kao odgovor na to što je Severnoatlantska alijansa izbacila osam Rusa iz ruske misije u Briselu.

Lavrov je dodao da će rusko osoblje pri misiji NATO u Moskvi izgubiti akreditacije od 1. novembra i da će Alijansa moći da komunicira sa Rusijom putem njene ambasade u Briselu ukoliko bude potrebno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: