Srbija ima opasan plan za Kosovo i Balkan?

Zamenik lidera Demokratske partije Kosova Džavit Haljiti kaže da Srbija ima opasan plan za Kosovo i Balkan, prenosi Gazeta ekspres.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.06.2021.

10:31

Srbija ima opasan plan za Kosovo i Balkan?
Depositphotos/ dk_photos

Haljiti je rekao da je "nastojanja Srbije, da niko u regionu, ni Hrvatska, ni BiH, ali ni Severna Makedonija, niti ostale države koje su nekada bile u sastavu Jugoslavije, ne mogu da budu stabilne države, te da je to pripremljeno u Memorandumu Srpske akademije nauka i umetnosti".

"Srpske tajne službe nikada ne staju. Prisutni su svuda, na svim teritorijama i imaju dugu istoriju delovanja, posebno vojna služba koja je bila veoma je jaka", ističe Haljiti.

On, međutim, dodaje da ne veruje da postoje političari na Kosovu, koji danas u službi Srbije.

"Sada je nova generacija u politici. Oni koji su nekada bili okosnica službi pripadali su savezu komunista. To uključuje i Savez komunista Kosova. Verujem da je veliki broj njih star i umoran, i nema ulogu koju je nekada imao", rekao je Haljiti.

Haljiti je ukazao i da kosovski premijer Aljbin Kurti ima pristup vladanju i upravljanju kao da je još uvek u opoziciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: