"Prekrstio sam se i izašao iz bagera"

Nikšićanina Miroslav Koprivicu, koji je odbio da ruši manastirski konak u Ulcinju, odlikovala je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2020.

17:23

Foto: Deposit/xload

Koprivica je rekao da nije znao gde ga firma šalje, a kada je video da treba da ruši manastirski konak, samo se prekrstio, izašao iz bagera i otišao.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije odlikovao je Koprivicu Zlatnim likom Svetog Petra Cetinjskog Lovćenskog Tajnovidca, prenele su Novosti.

Koprivica je odbio da bagerom sruši konak manastira Svetog Vasilija Ostroškog u Bliskoj Gori kod Ulcinja.

"Firma poslala u Ulcinj sa bagerom, ali nisu mi rekli gde idem, ni šta treba da radim. Tek kada sam došao, video sam o čemu se radi. Odmah sam izašao iz bagera i rekao da neću da rušim konak, niti da učestvujem u tome. Prekrstio sam se i otišao peške sa tog mesta do Ulcinja", rekao je bagerista Koprivica

Nažalost, drugi su srušili konak uz asistenciju Antiterorističke jedinice policije Crne Gore.

Priznanje Koprivici uručeno je u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću tokom liturgije koju su služili mitropolit Amfilohije, vladika Joanikije i nikšićko sveštenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: