Vučić se sastao sa medicinskim radnicima iz kovid bolnica: Vi ste junaci naše zemlje VIDEO

Predsednik Aleksandar Vučić priredio je danas prijem za lekare i medicinske sestre iz cele Srbije koji su bili angažovani u kovid bolnicama.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2020.

10:03

Vučić se sastao sa medicinskim radnicima iz kovid bolnica: Vi ste junaci naše zemlje VIDEO
EPA/Georgi Licovski

On im je zahvalio na svemu što su učinili tokom borbe protiv kovida 19 i na svakom spasenom životu, i poručio im da će zauvek ostati junaci naše zemlje i heroji otadžbine.

“U početku su svi aplaudirali, danas mnogi preispituju različite stvari, ali šta god ko pokušao da uradi - vi ćete zauvek ostati junaci naše zemlje i heroji otadzbine”, rekao je Vučić.

Svi oni su se, kaže, borili i radili nešto što niko drugi nije mogao.

“To su bili dani vaših muka, ali dani koji će ostati zapamćeni u istoriji kao dani slave i vaših podviga.Mi smo svoje roditelje i decu dali vama u ruke, i više verovali vama nego sebi”, rekao je Vučić.

Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović zahvalio je svima koji su se uključili u rad kovid bolnica, i svima koji su pružili podršku medicinskim radnicima.

“Da se prilagodimo novim islovima rada, da imamo kapaciteta, da dopremimo novu opremu, da radimo što najbolje znamo - da lečimo bolesnike”, rekao je Stevanović.

Događaju u Palati Srbija prisustvuju i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, članovi Kriznog štaba za suzbijanje epidemije Kovida-19 epidemiolog Predrag Kon i direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović.

Prijemu, koji je počeo izvođenjem himne "Bože pravde", prisustvovali su i direktor KCS Milika Ašanin, direktor KBC "Dr Dragiša Mišović" Vladimir Ðukić, direktor KC Niš Zoran Radovanović i predstavnici ostalih kovid bolnica u Srbiji.

Predsednik je i preko uputio poruku zdravstvenim radnicima i preko Instagram naloga.

"Dragi lekari, medicinske sestre, vi ćete zauvek ostati junaci naše zemlje, heroji naše otadžbine! Borili ste se i uradili nešto što niko drugi nije mogao da uradi. To su dani koji će ostati upamćeni kao dani slave i vaših podviga. Znam koliko ste se borili! Mogli smo da računamo na vas, vašu borbu i vašu posvećenost. Vi, kojih nikada nije bilo dovoljno, uspeli ste više nego dovoljno. Dali ste nam nadu i mogućnost. Država će dati ono što ste zaslužili, nove bolnice, bolje uslove, veću platu i sigurnost. Hvala vam što niste brinuli o sebi, već ste brinuli o nama. To je osobina velikih ljudi!", napisao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: