Zabrinjavajuće: Osnovci organizuju tuče i naplaćuju gledanje snimaka 50 dinara VIDEO

Društvenim mrežama i aplikacijama za dopisivanje kruži više snimaka na kojima se vide učenici novopazarskih osnovnih škola kako se brutalno tuku.

Izvor: B92

Petak, 13.12.2019.

19:04

Zabrinjavajuće: Osnovci organizuju tuče i naplaćuju gledanje snimaka 50 dinara VIDEO
Screenshot/TV Prva

Kako saznaje Prva televizija, reč je o nesvakidašnjoj pojavi - organizovanim tučama učenika čiji se snimci prodaju u okviru zatvorenih grupa za komunikaciju na društvenim mrežama.

Učenici osnovne škole "Vuk Karadžić" zabrinuli su roditelje, nastavnike i nadležne koji su se odmah angažovali.

"Škola preduzima sve što je predviđeno zakonom u ovakvim okolnostima. Imamo sastanke sa gotovo svim roditeljima, sastanke Tima za vršnjačko nasilje… Nijedan slučaj se nije desio u školskom prostoru. Imamo i školskog policajca i video-nadzor. Međutim, želimo da stanemo na put vršnjačkom nasilju ma gde da se ono dešava”, kazala je direktorka OŠ “Vuk Karadžić” Rafeta Emrović.

Učenici su naplaćivali po 50 dinara kako bi u grupe na društvenim mrežama ubacivali đake koji su zainteresovani da gledaju snimke.

Posebno je zabrinjavajući pokušaj organizovanja masovne tuče učenika dve škole.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: