Manter zove Vučića u Berlin, Merkelova želi sastanak u Njujorku

Nekadašnji ambasador SAD u Srbiji Kameron Manter rekao da se nada da će Vučić u decembru učestvovati na skupu u Berlinu koji će biti posvećen Balkanu.

Izvor: B92

Petak, 20.09.2019.

08:24

Manter zove Vučića u Berlin, Merkelova želi sastanak u Njujorku
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

"Imao sam privilegiju da pričam sa predsednikom Vučićem, razgovarali smo o situaciji u regionu u kontekstu dijaloga u Berlinu koji će Institut "Istok-Zapad" sponzorisati u decembru. Mnogi lideri će doći i pričati o dugotrajnim solucijama za region", rekao je sinoć Manter za Tanjug.

Pričali smo posebno i o problemima Beograda i Prištine kao i problemima u BiH i prilikama u Severnoj Makedoniji, rekao je on i dodao da su se složili da to nisu pitanja koja se mogu posmatrati odvojeno.

Kako kaže Manter, koji je predsednik Insituta "Istok Zapad", to su pitanja koja čine celinu i traže regionalna rešenja i podrazumevaju učešće, kako poitičara, tako i diplomata ali i stručnjaka iz oblasti ekonomije i svih koji imaju interes u regionu.

Nekadašnji ambasador u Beogradu naveo je da pre tog susreta mnoge stvari moraju da se dogode, kao što su izbori na Kosovu ili stupanje na dužnost novih lidera Evropske komisije.

"Uveren sam da u regionu svi žele da vide i čuju razgovore o rešenjima i da će učestvovati svi iz regiona, a to je ono što nam je potrebno", rekao je Manter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: