Švajcarska upozorila Hrvatsku

Federalni upravni sud iz Švajcarske je suspendovao vraćanje tražilaca azila i migranata u Hrvatsku zbog policijskog nasilja nad izbeglicama u toj zelmji.

Izvor: B92

Subota, 24.08.2019.

22:45

Švajcarska upozorila Hrvatsku
Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Sud je vratio na ponovno odlučivanje prvostepenom sudu odluku u slučaju jedne osobe koja ima sirijsko državljanstvo i traži azil u Švajcarskoj, prenosi večeras regionalna televizija N1. Osoba je pred sudom izjavila da je 18 puta nasilno vraćena sa hrvatske granice što je na nju ostavilo fizičke i psihičke posledice.

Ovom presudom švacarskog federalnog suda potvrđena su svedočanstva izbeglica i mnogobrojni izveštaji međunarodnih organizacija, hrvatskih institucija i medija koje već godinama upozoravaju na kontinuiranu praksu hrvatske policije.

Svi ti izveštaji navode da migranti nisu imali mogućnost traženja azila u Hrvatskoj, već su, suprotno proceduri, nasilno vraćani u Bosnu i Hercegovinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: