Vučić Srbima koji su peške s KiM došli na miting: Hvala što volite Srbiju

Predsednik Aleksandar Vučić primio je grupu Srba s KiM, koja je u petak pešice krenula sa Jarinja kako bi prisustvovala skupu 19. aprila u Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.04.2019.

14:24

Vučić Srbima koji su peške s KiM došli na miting: Hvala što volite Srbiju
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Vučić ih je primio u Predsedništvu, gde su došli s transparentom, koji su nosili tokom celog puta, s natpisom: "Srbi sa KiM za Srbiju i Vučića".

Vučić je zahvalio grupi Srba sa Kosova i Metohije koja je prošlog petka pešice krenula kako bi prisustvovala skupu 19. aprila u Beogradu i pružila mu podršku, na tom poduhvatu, ali pre svega, kako je rekao, na tome što vole Srbiju i KiM u Srbiji.

"Hvala, ne zbog mene ili bilo koga drugog, već na ljubavi prema KiM i svojoj otadžbini", poručio je Vučić nakon sastanka s njima u zgradi Predsedništva.

Predsednik je istakao da su time što su uradili pokazali kako su i koliko u stanju da se žrtvuju za Kosovo i Metohiju i koliko kilometara da pređu.

"Neki su dobijali infuziju, imaju žuljeve, malo ko je nepovređen, ali su izdržali ovaj težak i naporan put sa severa KiM do Beograda, da bi pružili podršku miru, stabilnosti, ali i očuvanju naše otadžbine i očuvanju svojih domova i sopstvenom opstanku na KiM", podvukao je predsednik.

"Moja ogromna zahvalnost vama. Hvala što volite Srbiju i, pre svega, Kosovo i Metohiju u Srbiji", rekao je Vučić.

Mladići sa KiM, njih 27, pošli su u petak, a na marš mira su se odlučili, kako su naveli, da bi dali podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovim naporima za bolji život kako Srba na KiM, tako i za bolju, jaču i modernu Srbiju i bolji život svih njenih građna.

Iz Leposavića, na putu ka Beogradu, prošli su do sada kroz Rašku, Ušće, Kraljevo, Mrčajevce, Preljinu, Ljig, Lajkovac i Stepojevac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: