Tači: Građani Kosova gube strpljenje

Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je da su građani Kosova počeli da gube strpljenje čekajući liberalizaciju viza.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.04.2019.

20:55

Tači: Građani Kosova gube strpljenje
Foto: EPA-EFE/Valdrin Xhemaj

Tači je rekao i da nedostatak jasne perspektive u integraciji Zapadnog Balkana stvara prostor za opasne antievropske ideologije.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Tači je sa komesarom za proširenje i dobrosusedske odnose Johanesom Hanom razgovarao o liberalizaciji viza, dijalogu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, kao i o perspektivi učlanjenja Kosova i država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

"Građani Kosova, kao proevropski narod, počeli su da gube strpljenje. Odluka o vizama ove godine i posvećenost novoj dinamici evropskih integracija, vratiće izgubljeno poverenje u EU", rekao je kosovski predsednik.

Na sastanku se razgovaralo i o neophodnosti prevazilaženja nesuglasica između država Zapadnog Balkana i o potrebi postizanja sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma Kosova i Srbije, kaže se u saopštenju Tačijevog kabineta.

Prethodno se Tači sastao i sa predsednikom Evropske komisije Donaldom Tuskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: