Sastali se Nikolić i Vučić, "dogovorena bliska saradnja"

Dugo očekivani sastanak Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića se dogodio, a u zajedničkom saopštenju navedeno je da se razgovaralo o predstojećim izborima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2017.

15:05

Sastali se Nikolić i Vučić,
Tanjug

To su jedine reči kojima se situacija oko predsedničkih izbora koji se ove godine održavaju u Srbiji pominje u saopštenju koje je prosledila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima, uz dodatak da su se dogovorili da blisko sarađuju i u budućnosti.

U saopštenju se ističe da su Nikolić i Vučić razgovarali o političko-bezbednosnoj situaciji u zemlji i okruženju

"Predsednik i premijer u potpunosti su saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva. Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rešavanju regionalnih problema i izbegavanje krize najširih razmera, prioritetni su zadaci i predsednika Nikolića i premijera Vučića", navodi se u saopštenju koje je prosledila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Predsednik i premijer usaglasili su mere i poteze po pitanju bosanskohercegovačke tužbe za genocid protiv Srbije, kao i po pitanju odbrane vitalnih srpskih nacionalnih interesa povodom predloga za članstvo tzv. države Kosovo u Unesku i Savetu Evrope.

"Dogovoreno je dnevno koordinisanje po ovim ključnim pitanjima za državu Srbiju. Istovremeno, predsednik Nikolić i premijer Vučić razgovarali su i o predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji. Dvojica sagovornika okarakterisala su svoju dosadašnju saradnju kao važnu, značajnu i uspešnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti", zaključuje se u saopštenju. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić najverovatnije neće ući u trku za novi mandat, nezvanično saznaje B92 iz krugova bliskih bivšem predsedniku SNS.

Kako nam je rečeno, odluka bi trebalo da bude potvrđena danas, nakon što se sastanu Nikolić i aktuelni premijer i lider SNS Aleksandar Vučić. Ipak, odluka nije konačna, a zasad iz Vučićevog kabineta nema potvrde da je sastanak zakazan.

Iz Nikolićevog okruženja su za B92 ranije rekli da se "tokom dana očekuje sastanak Nikolić - Vučić", kao i da je bilo razgovora prethodnih dana, kada su se čuli i "pomirljivi tonovi".

Nikolić je u nedelju rekao za "Kurir" da "još čeka dogovor sa Vučićem", dok je premijer danas rekao da će sa Nikolićem "razgovarati kada god i o čemu god", ali da neće pristati na to što javnost "nameće rijaliti".

"Politika nije trgovina, ja nisam trgovac i neću da učestvujem u medijskom rijalitiju", rekao je lider SNS.

Podsetimo, izvori iz kabineta premijera su i za B92 i za druge medije i agencije demantovali da je bilo telefonskog razgovora pred sednicu GO SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: