NVO traže da se prekinu radovi u naselju Betonjerka

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.07.2003.

16:09

Default images
Nekoliko nevladinih organizacija apelovalo je u ponedeljak na gradske vlasti u Beogradu da prekinu sa izvođenjem radova u naselju gde žive Romi u ruševinama fabrike betona, dok se ne utvrdi odgovornost za smrt dečaka Beriše Besima. U saopštenju NVO navodi se da se nesreća dogodila u nedelju 6. jula, kada se na dečaka srušila betonska ploča. Zbog opasnosti da se nastavi urušavanje betonskih ploča čime je ugrošen život Roma u tom naselju, najbolje je da se radovi izgradnje zida oko tog naselja prekinu, dok se ne obezbedi smeštaj za njegove stanovnike, navodi se u saopštenju koje su potpisali Centar za prava manjina, Dečiji romski centar, Romski edukativni centar, Udruženje Roma - dečiji razvoj i Romski informativni centar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: