Ljajić:Pomaci ka vladi milimetarski

Iako sve stranke tvrde da su usaglasile principe buduće vlade, istinskih pomaka nije bilo, kaže lider SDPS-a Rasim Ljajić.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.06.2012.

22:34

Default images

Ljajić kaže da su svi dosadašnji međustranački pregovori bez opipljivih rezultata.

"Pomaci su praktično milimetarski", kaže Ljajić, i dodaje da svakog dana kao da pregovori počinju iznova.

"Interesi stranaka koje su činile dosadašnju vladajuću koaliciju očigledno se sada razilaze. Promenile su se političke okolnosti posle predsedničkih izbora i imamo novu realnost koja je sve iznenadila. Ne možemo da zanemarimo te okolnosti. U skladu sa tim, otežan je i novi dogovor DS i SPS", kaže Ljajić.

Ljajić kaže da u ovom trenutku ključ nove vlade nije u rukama DS.

"Istina je da se dosadašnji partneri DS sada premišljaju na koju im je stranu korisnije da se opredele. Da zavisi od naše izborne liste, vlada bi brzo bila i formirana", kaže Ljajić, i dodaje da SPS drže ključeve buduće vladajuće koalicije.

Ljajić ponavlja da velika koalicija DS-SNS-SPS ne bi bila loša opcija za Srbiju u ovom trenutku.

"Važno bi bilo da uz demokrate i naprednjake u tom savezu budu i socijalisti. To bi bila ubedljiva i stabilna skupštinska većina. Na neki način, to bi mogla da bude vlada nacionalnog spasa i potpuni izraz narodnog jedinstva u situaciji teške ekonomske, ali i političke krize. Ta opcija bi obezbedila stabilnost. Mnogo lakše i odlučnije bi mogli da se rešavaju veliki i teški problemi", objašnjava Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: