Dežer: Izbori su logičan potez

Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer razumeo je odluku da se 6. maja u održe svi izbori kao želju da se Srbiji omogući da dobije dobro uspostavljenu vladu.

Info

Izvor: B92

Sreda, 04.04.2012.

11:49

Default images

Na taj način bi Srbija dobila i solidnu parlamentarnu većinu, kako bi se što uspešnije suočila sa svim izazovima.

„Mi razumemo da je motivacija koja je iza toga da se omogući da posle izbornog perioda Srbija dobije dobro uspostavljenu vladu, solidnu većinu u skupštini u cilju suošavanja sa izazovima koji su pred zemljom, a to znači pre svega napredak na evropskom putu", rekao je Dežer.

Dežer nije želeo da komentariše odluku predsednika Srbije Borisa Tadića o skraćenju svog mandata, ali je primetio da je Tadić najverovatnije želeo da na taj način doprinese da cela godina ne bude izborna godina.

On je istakao da su pred novim vlastima suočavanje sa izazovima ekonomske i finansijske krize, te da će sigurno tokom godine morati s tim u vezi donositi važne odluke.

Raspisivanje izbora je usledilo, kako je ocenio Dežer, najverovatnije zato da Srbija ne bi tokom cele godine bila suočena sa izbornom godinom i da nove vlasti, čim budu uspostavljene, mogu donositi važne odluke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: