Svet

Ponedeljak, 29.12.2014.

09:03

"Evropi nije loše kao što se misli"

Guverner Centralne banke Nemačke Jens Vidman kaže da ekonomska situacija u Evropi nije toliko loša kako neki misle, pre svega zahvaljujući smanjenju cena nafte.

Izvor: Beta

Default images

"Evropa ne stoji toliko loše kako neki misle", rekao je taj zvaničnik za nemačku štampu, podsećajući da su "stručnjaci predvideli oporavak u evrozoni, ali sporijim tempom".

On je ponovio svoj stav da Evropska centralna banka (ECB) ne treba da kupuje aktive kako bi podstakla rast, ocenjujući da bi pad cena nafte trebalo da bude dovoljan pozitivan podstrek za privredu.

"Smeta mi kad čujem da svi govore samo jednu stvar: kada ćete konačno početi kupovinu?", kazao je Vidman, dodajući da ECB ne treba da popusti pod pritiscima finansijskih tržišta.

"Te kupovine prešle bi u dug centralnih banaka evro zone, dakle i poreskih obveznika", kazao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: