Koliko vredi Kraljevska pošta?

Britanska vlada saopštila je da će vrednost Kraljevske pošte biti 3,3 milijarde funti kada se bude prodavao većinski udeo u toj 500 godina staroj kompaniji.

Svet

Izvor: B92

Petak, 27.09.2013.

15:46

Default images

Očekuje se da cena akcije Kraljevske pošte bude između 260 i 330 penija, što znači tržišnu vrednost kompanije od između 2,6 milijardi funti i 3,3 milijarde.

Sindikati poštanskih radnika i opozicija osuđuju odluku o incijalnoj ponudi akcija (IPO) Pošte ocenjujući da je to "bagatelna" prodaja lukrativne državne imovine.

Trgovina akcijama Kraljevske pošte počeće 15. oktobra, dan pre nego što će sindikat radnika u komunikacijama odlučivati o štrajku.

Prodaja akcija omogućiće Kraljevskoj pošti da dođe do novca za investicije za modernizaciju i jačanje konkurentnosti, posebno u dostavi pošiljki, gde prihodi od dostavljanja pošte padaju zbog sve češće upotrebe imejla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: