SAD prodale Kini robu za 45 mlrd. $

Kina će kupiti američku robu u iznosu od 45 milijardi evra, uključujući i avione kompanije Boing za 19 milijardi dolara, saopštila je Bela kuća.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 20.01.2011.

08:16

Default images

Kako je saopšteno, zahvaljujući sporazumu, biće otvoreno 235.000 radnih mesta u SAD.

Kina će investirati i u uvoz poljoprivrednih i telekomunikacijskih proizvoda i proizvoda kompjuterskih kompanija, „Dženeral elektrik“ i Navistar.

Postignuti su takodje sporazumi sa američkim kompanijama Hanivel, Katerpilar i "Vestinghaus elektrik".

U okviru američko-kineskog foruma o čistoj energetici potpisan je važan sporazum izmedju američkog aluminijumskog džina Alkoa i kineske "Čajna pauer investment korporejšen" koji se tiče širokog spektra projekata u industriji aluminijuma i čiste energije, čija se vrednost procenjuje na 7,5 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rublja suspendovana

Predsednik Italijansko-ruske trgovinske komore (IRTP) Ferdinando Pelaco saopštio je da se obustavlja sistem koji je omogućavao ruskim kompanijama da kupuju robe iz Italije za rublje.

15:33

29.4.2024.

1 d

Svet

"Prijateljska zemlja" ne želi rusko – već američko

Turska je u pregovorima sa američkim energetskim divom ExxonMobilom oko ugovora vrednog više milijardi dolara za kupovinu tečnog prirodnog gasa (LNG), u nastojanju da smanji svoju zavisnost od ruske energije, navodi se u izveštaju Fajnenšel tajmsa.

22:24

29.4.2024.

1 d

Podeli: