Epl i administracija SAD rade na aplikaciji o koronavirusu

Kompanija Epl sarađuje sa administracijom predsednika SAD Donalda Trampa i federalnim agencijama na izradi mobilne aplikacije i internet-sajta o koronavirusu.

Svet

Izvor: B92

Petak, 27.03.2020.

19:05

Epl i administracija SAD rade na aplikaciji o koronavirusu
Foto: Depositphotos, GaudiLab

Aplikacija i internet-sajt će korisnike usmeravati ka uputstvima državnih centara za kontrolu i prevenciju bolesti od koronavirusa, saopštili su danas Epl i Bela kuća.

Aplikacija, koja će biti dostupna pod nazivom covid-19, korisnicima će postavljati pitanja o simptomima, mestu na kojem se nalaze i faktorima rizika, a potom im pružiti odgovarajuće ažurno uputstvo iz centara za prevenciju i kontrolu bolesti, saopštili su zvaničnici Bele kuće.

Koristeći zvanične informacije centara, aplikacija će takođe davati odgovore na često postavljana pitanja o koronavirusu. prenosi Rojters.

Iste informacije nalaziće se na specijalizovanom delu Eplovog veb-sajta, čime će biti dostupne i korisnicima ostalih platformi, kao što su Vindouz, Android i druge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: