Hapšenje u Audiju, skandal se širi

Nemačke vlasti privele su izvršnog direktora kompanije Audi Ruperta Štadlera u okviru istrage o manipulacijama s nivoom emisije štetnih gasova.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.06.2018.

12:32

Hapšenje u Audiju, skandal se širi
Foto: Thinkstock

Nemačka agencija DPA prenela je da je Folksvagen, matična kompanija Audija, potvrdio navode da je Štadler priveden.

U saopštenju kompanije je navedeno da je izvršni direktor Audija jutros priveden, a da će nakon saslušanja biti utvrđeno da li će ostati u pritvoru.

Iz te kompanije prošle nedelje je saopšteno da "sarađuju sa vlastima" u istrazi.

Vlasti Minhena pretresle su prošle nedelje privatnu Štadlerovu rezidenciju u istrazi o mogućoj prevari i nepravilnostima s dokumentacijom.

Ukupno 20 ljudi je pod istragom. Istraga protiv Štadlera je fokusirana na automobile prodate u Evropi, za koje se veruje da su opremljeni softverom koji je isključivao kontrolu emisije gasova tokom vožnje.

Skandal zbog koga je protiv Folksvagena podignut niz tužbi u SAD i zbog koga su pretresane njihove kancelarije u Nemačkoj, koštao je grupu oko 25 miijardi evra za opoziv vozila i i sudske postupke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: