"Oprezno, moramo da priznamo mnoge probleme"

Kina će sprovesti proaktivnu budžetsku politiku i oprezne monetarne mere u drugoj polovini ove godine, izvestila je kineska novinska agencija Sinhua.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.07.2017.

14:43

Foto: Thinkstock

Oni su se pozvali na saopštenje Politbiroa, vrhovnog izvršnog organa vladajuće Komunističke stranke.

Kina će poboljšati koordinaciju finansijskih propisa, stabilizovati tržište nekretnina i sprečiti sistemske finansijske rizike, prema saopštenju sa zasedanja Politbiroa, kojim je predsedavao predsednik Kine Si đinping, prenosi agencija Rojters.

"Iako u potpunosti potvrđujemo ekonomske performanse, moramo da istovremeno priznamo mnoge probleme i kontradiktornosti u ekonomiji", poručeno je na sastanku.

Takođe je naglašena potreba za rešavanjem problema dužničkih rizika u drugoj najvećoj svetskoj ekonomiji.

"Moramo aktivno rešiti problem nagomilanih dužničkih rizika vlade, efikasno regulisati finansiranje duga lokalnih vlada i odlučno suzbiti povećanje 'skrivenog' duga", navodi se u saopštenju Politbiroa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

8 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: