Svet

Ponedeljak, 05.06.2017.

10:20

Katar erverjs blokira letove ka Saudijskoj Arabiji

Katar erverjs je saopštio na svom zvaničnom vebsajtu da je obustavio sve letove prema Saudijskoj Arabiji.

Izvor: Tanjug

Katar erverjs blokira letove ka Saudijskoj Arabiji
Foto: Getty images

Odluka katarskog avioprevoznika doneta je nakon što su Saudijska Arabija, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein prekinuli sve veze sa Katarom, optuživši tu zemlju da podržava terorizam, preneo je Rojters.

Prethodno su "Flajdubai", lou-kost avioprevoznik sa sedištem u Dubaiju i državna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, "Etihad" saopštili da obustavljaju letove prema i iz Dohe, prestonice Katara.

"Flajdubai", lou-kost avioprevoznik sa sedištem u Dubaiju, saopštio je da će od sutra obustaviti letove prema i iz Dohe, prestonice Katara.

Od utorka 6. juna svi letovi "Flajdubaija" između Dubaija i Dohe biće ukinuti, navedeno je u saopštenju tog avioprevoznika.

Državna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, "Etihad", saopštila je da će do daljeg obustaviti sve letove prema i iz prestonice Katara, Dohe.

Poslednji let iz Abu Dabija prema Dohi zakazan je za 02:45 sati po lokalnom vremenu u utorak, rekao je portparol Etihada za Rojters u imejlu.

Ovaj potez dolazi nakon što su Saudijska Arabija, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein prekinuli sve veze sa Katarom, optuživši tu zemlju da podržava terorizam.

Današnji letovi funkcionisaće kao i obično, saopštili su iz "Etihada".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

17 h

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: