Za ovo čudo od kola trebaju vam dve dozvole FOTO

Slovačka kompanija AeroMobil otkrila je svoju verziju letećeg automobila.

Svet

Izvor: B92

Subota, 22.04.2017.

15:38

Za ovo čudo od kola trebaju vam dve dozvole FOTO
(Foto: Thinkstock.com)

Na njemu će se krila sklapati kao kod insekata, a pokretaće ga hibridni motor i propeler koji se nalazi na zadnjoj strani.

Ako želite dabudete među onima koji će kupiti ovo vozilo morate izdvojiti između 1,3 i 1,6 miliona dolara, međutim, za upravljanje vam je, osim vozačke dozvole, potrebna i dozvola za pilota.

Potrebno je tri minuta da se automobil pretvori u avion i tada imate doseg na 750 kilometara. Za polijetanje će vam biti potrebna i pista za avione.

“Možete da ga koristite kao obični automobil”, rekao je Juraj Vaculik, suosnivač i izvršni direktor AeroMobila. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: