Hiljadu milijardi USD? Da li je moguće?

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa ubrzo će se posvetiti poreskoj reformi kako bi Kongres usvojio nov zakon do avgusta.

Svet

Izvor: B92

Subota, 25.03.2017.

08:09

Hiljadu milijardi USD? Da li je moguće?
Foto: Thinkstock

To je izjavio ministar finansija SAD Stiven Mnučin, navodeći da će se istim zakonom smanjiti porez i za pojedince i za kompanije.

On je rekao da predlog zakona o poreskoj reformi, koji je podnet Predstavničkom domu, ima i pozitivne i negativne aspekte, ali nije precizirao da li će u predlogu zakona ostati i sporan porez na prihod od prodaje uvezene robe.

Mnučin je u intervjuu za sajt Aksios rekao da će u Trampovom predlogu za veća izdvajanja za infrastrukturu verovatno biti predviđeno 100 do 200 milijardi dolara iz federalnog budžeta, a da bi od javno-privatnih partnerstava moglo da dođe i do hiljadu milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

22 h

Podeli: