Srpska nevidljiva letelica u Abu Dabiju VIDEO

Revolucionarna bespilotna letilica, autonomni helikopter koji je nevidljiv za radare, predstavljen je na međunarodnom sajmu odbrane u Abu Dabiju INDEX 2017.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 22.02.2017.

12:09

Srpska nevidljiva letelica u Abu Dabiju VIDEO
Foto: Youtube screenshot

Maketa jedinstvenog X-01 Hornet koja je prikazana delo je srpskog proizvođača raketa EdePro.

Lagano rotirajuće krilo ovog vozila može da nosi četiri navođene optičke rakete, a jednom izgrađen može da se koristi u širokom opsegu raznih vojnih operacija.

Srpska namenska industrija predstavila je vojnu opremu i naoružanje na međunarodnoj izložbi naoružanja u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata Abu Dabiju.

Premijerno su prikazana četiri nova proizvoda odbrambene industrije Srbije, koji su izazvali veliko interesovanje već prvog dana Sajma.

Srpski štand posetio je i princ Mohamen Bin Zajed i izrazio interesovanje za tri nova projekta koja bi mogla biti predmet dalje saradnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: