200.000 u Londonu videlo "BG na vodi"

Više od stotinu zvanica iz Velike Britanije prisustvovalo je predstavljanju master plana "Beograda na vodi" u prestižnoj londonskoj robnoj kući Herods.

Svet

Izvor: B92

Petak, 23.09.2016.

12:05

200.000 u Londonu videlo
Foto: Beograd na vodi

Maketu "Belgrade Waterfronta", koja je izložena u "Herodsu", od kraja jula videlo je više od 200.000 posetilaca. Na predstavljanju master plana, u sredu, prisutne je pozdravio ambasador Srbije u Londonu Ognjen Pribićević.

"Beograd je kulturno i gastronomsko sedište jugoistočne Evrope, a silaskom na reku postaće jedan od najlepših gradova u okruženju", rekao je Pribićević.

Ser Pol Džadž (Paul Judge), predsednik Britansko-srpske privredne komore, izjavio je povodom ovog događaja, da britanske kompanije prepoznaju Srbiju kao dobru destinaciju za investicije.

"'Beograd na vodi' otvara nove poslovne mogućnosti, ali je istovremeno i mesto za život koje nudi najbolje od Beograda i Srbije. Ponosni smo što smo deo ove prezentacije, koja doprinosi još boljoj poslovnoj saradnji Srbije i Velike Britanije", naveo je Džadž.

Zvanice su imale priliku da saznaju više o novom kompleksu na obali Save, o njegovim turističkim potencijalima i o svemu što nudi projekat koji će promeniti izgled Beograda.

Gosti su čuli i detaljne informacije o pogodnostima stanovanja u BW Residences, prvoj stambenoj zgradi, čija će izgradnja biti završena 2018. godine.

Nakon završetka izgradnje, "Beograd na vodi" postaće dom za 14.000 ljudi, generisaće 20.000 radnih mesta i biti jak pokretač društvenog i ekonomskog razvoja Beograda.

"Beograd na vodi" predstavlja novu gradsku celinu duž Save u Beogradu. Prostirući se na površini od oko milion kvadratnih metara i sa ukupnom gradjevinskom površinom od 1,8 miliona kvadratnih metara, "Belgrade Waterfront" je moderan grad unutar grada, koji gradi kompanija "Eagle Hills".

Sadržaće stambene prostore i kancelarije, tržni centar sa vrhunskim svetskim brendovima, hotele različitih kategorija, obrazovne ustanove, moderne zdravstvene službe i niz atraktivnih zabavnih sadržaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: