"Dramatično oborili cenu Kinezima za Koridor 11"

Memorandumom o izgradnji dve deonice na Koridoru 11, koji je u četvrtak potpisan u Kini, dogovorena je cena od 209 miliona evra, kaže Aleksandar Vučić.

Svet

Izvor: B92

Petak, 27.11.2015.

08:09

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Vučić je za RTS rekao i da će još razgovarati sa premijerom Kine Li Kećijangom o dodatno povoljnijim uslovima, i naveo da je reč o izuzetno povoljnom kreditnom aranžmanu uz značajan grejs period.

"Cenu smo dogovorili, oko 209 miliona evra sa izgradnjom mosta 17,8 kilometara Surčin - Obrenovac, i uspeli smo tu cenu da dramatično spustimo", rekao je premijer.

On je naveo da smo imali autoputeve iz njive u njivu i da to neće više biti slučaj i podsetio na obećanje građanima da do marta-aprila 2017. godine bude završen auto put Beograd - Čačak.

"I taj put će u potpunosti biti završen kao što smo i obećali", poručio je Vučić.

Premijer veruje da će druga deonica od Čačka do Požege biti završena do kraja 2018. godine, te da će se time spojiti sa Užicem i produžava se dalje prema Crnoj Gori i prema Republici Srpskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

9 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: