Enorman profit šajcarske banke UBS

Švajcarska banka UBS ostvarila je u drugom kvartalu skok zarade od 53 odsto, zahvaljujući snažnom poslovanju u prodaji akcija i sektoru upravljanja sredstvima.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.07.2015.

10:11

Default images
Foto: Freeimages

UBS je saopštio da je u tri meseca zaključno sa junom evidentirao neto profit od 1,21 milijardu franaka (1,26 milijardi dolara) u odnosu na 792 miliona franaka iz istog perioda prošle godine, prenosi agencija AP.

Izvršni direktor grupacije Serđo Ermoti izjavio je da je zadovoljan rezultatima i da je UBS uspeo da ostvari uspeh uprkos izazovima na tržištu.

Banka je, međutim, upozorila da će sezonski faktori po svoj prilici negativno uticati na zaradu u trećem kvartalu, dodajući da su još uvek prisutni brojni makroekonomski izazovi i geopolitički problemi, koji neće nestati u bliskoj budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: