Palma zabranio zgrade uz Akva park

Gradsko veće Skupštine grada Jagodine odlučilo je da zabrani izgradnje objekata za stanovanje u turističkoj zoni tog grada.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.02.2015.

13:20

Default images
Foto: Thinkstock

Reč je o delu Jagodinu u keme se nalazi Akva park, Muzej voštanih figura, ZOO vrt, izletište "Potok" sa letnjom pozornicom, crkva "Svete Petke", Hotel Hill, a od prošle jeseni i "Vivo šoping centar".

U odluci, koju je potpisao predsednik Gradskog veća Ratko Stevanović, navodi se da je razlog za donošenje odluke "sadržan u činjenici da su ove lokacije u turističkoj zoni koja je od izuzetnog značaja za grad".

"Izgradnjom stambenih objekata došlo bi do narušavanja i degradacije prostora, pa se strogo zabranjuje gradjenje objekata sa namenom stanovanja na navedenom području, kako bi se zaštitio interes i očuvao kvalitet ovog prostora", stoji u odluci.

U odluci se navodi da je u ovoj zoni "dozvoljena izgradnja samo objekata poslovne namene, u skladu sa važećim planskim dokumentima".

O Odluci Gradskog veća, raspravljaće 26. februara odbornici Skupštine grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

22 h

Podeli: