“Gepek prasići“ opet u modi

Preprodavci prasića i ove godine su u slavskoj sezoni zaposeli teritoriju oko Kalenić pijace, pišu Novosti.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 20.11.2014.

15:29

Default images

Pažljivo se skrivajući od Komunalne policije, ali i Veterinarske inspekcije, iz gepeka svojih automobila vešto pakuju robu u crne džakove i tovare ih u kola kupaca, koji, u želji da prištede neki dinar, ne mare ni da li je meso prošlo neophodnu veterinarsku i inspekcijsku kontrolu.

Reporteri "Novosti“ juče su bili svedoci šopinga prasića "na crno“. Gepek kombija, otvoren tek toliko dugo da se odabere najbolji komad, pritvara se odmah po postignutom dogovoru. Gospođa plaća nekoliko hiljada dinara i ćaska sa prodavačicom sa keceljom, čekajući svog supruga da doveze automobil i preuzme robu. Partner u preprodaji mesa, takođe sa keceljom oko struka, brzinski stavlja robu u dve crne kese, kao da pakuje leš, i trpa u auto koji zastaje tik uz kombi, kako bi primopredaja bila što manje očigledna. Mušterije odlaze, a par trgovaca privremeno zatvara svoj "auto-lokal“, u kome je ostalo još nekoliko komada prasića, naslaganih jedno na drugo.

Nedaleko od pomenutog kombija, spušteno zadnje sedište karavana pretrpano je "mesnatom robom“. Ipak, samo pažljiviji posmatrač to može da uoči, jer su ispod gomile ćebadi, krpa i kesa, stidljivo provirile zavezane nožice životinje spremne za ražanj. U očima običnih prolaznika to je samo još jedan od parkiranih automobila.

Posle samo pet minuta, svi prodavci povukli su se sa svojih radnih mesta, a kupovina jeftinije prasadi kao da se nije ni dogodila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: