Potvrda PIO Fondu ili nema penzije

Fond PIO pozvao je studente viših škola i fakulteta koji su ostvarili pravo na porodičnu penziju da do kraja oktobra dostave potvrde o upisu nove školske godine

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.10.2014.

09:31

Default images

Kako se navodi u saopštenju Fonda PIO, na potvrdama je potrebno upisati matični broj roditelja po kome se koristi penzija, a mogu se doneti lično ili poslati poštom.

Dostavljanjem školske potvrde isplata penzija će se redovno nastaviti.

Kako se dodaje, u slučaju nedostavljanja školske potvrde na vreme, privremeno će biti obustavljena isplata, sve dok se ne dokažu da su upisali godinu.

Pravo na porodičnu penziju imaju studenti do diplomiranja, a najkasnije do navršene 26. godine, bez obzira da li se finansiraju iz budžeta ili su samofinansirajući studenti. Pravo imaju i apsolventi kojima je apsolventski status utvrđen u godini za koju dostavljaju školsku potvrdu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

7 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: