Srbija

Subota, 20.09.2014.

13:52

Ljajić: Mere nepopularne, ali nužne

SDP Srbije podržava mere vlade na finansijskoj konsolidaciji koje su politički nepopularne, ali ekonomski nužne, izjavio je predsednik te partije Rasim Ljajić.

Izvor: Tanjug

Default images

On je istakao da je važno da su te mere socijalno balansirane i da zaštite one sa najnižim primanjima.

"Mogli smo te mere i da odložimo, ali bi to povećalo cenu budućih mera, koju i sada plaćamo, jer 15 godina govorimo o reformama, a nikad ih nismo doveli do kraja", rekao je Ljajić na konferenciji za novinare.

On je istakao da status kvo ne ide u prilog povećanju privrednih aktivnosti, i dodao da bi nesprovodjenje mera povećalo kurs dinara, kao i cene.

"Ljudi bi imali više para, ali bi kupovna moć bila manja", ocenio je Ljajić, koji je potpredsednik Vlade i ministar trgovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

13 h

Podeli: