Krenula proizvodnja na kopu Drmno

Proizvodnja uglja na Površinskom kopu Drmno počela je puštanjem u rad privremenog sistema za transport uglja, objavilo je Privredno društvo "TE-KO Kostolac".

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

16:35

Default images

Proizvodnja je bila u prekidu od 23. jula, kada su posle poplave dela ugljenog sistema, pod vodom ostali tračni transporter i dva bagera.

Započeto je povezivanje ugljenog sistema sa transportom na Prvi jalovinski sistem, dok se ne ispumpa voda sa poplavljenih transportera i tako osposobi za rad. Na ugljenom sloju trenutno rade bager 400 i vedričar.

Stanje sa poplavljenim mašinama je i dalje nepromenjeno, jer su svi napori radnika da ispumpaju vodu anulirani u ponovnom nevremenu 27. jula, a preduzeti su i koraci za ugradnju četvrte snažne pumpe za ispumpavanje vode.

Očekuje se da će ovaj posao trajati narednih desetak dana, rekao je direktor Direkcije za proizvodnju uglja u PD "TE-KO Kostolac", Goran Horvat.

Prema njegovim rečima, odvoz uglja preko jalovinskog sistema je jedina alternativa u ovom trenutku, kako bi se obezbedila kontinuirana proizvodnja i snabdevanje blokova A2 i B2 u kostolačkim termoelektranama. On je dodao da Drugi, Četvrti i Peti jalovinski sistemi rade, dok je u remontu Treći sistem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

7 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: