Turci zainteresovani za Telekom

Turske kompanije "Doušholding" i "Sabandži grup" zainteresovane su za učešće u privatizaciji "Telekoma Srbija".

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.08.2013.

12:14

Default images

Potpredsednik vlade Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se sa predstavnicima tih kompanija u Istanbulu i razgovarao o mogućnostima za širenje njihovog poslovanja na tržište Srbije.

Ljajić se sastao sa generalnim direktorom "Doušholdinga" Feritom Šahenkom i izvršnim direktorom "Sabandži grupe" Čatajem Ezdogruom.

Direktori te dve kompanije, koje spadaju u red najvećih u Turskoj, u odvojenim razgovorima sa Ljajićem, pokazali su interesovanje za ulaganja u oblasti energetike, putne infrastrukture i telekomunikacija, kao i za izgradnju stambenih objekata, tržnih centara i hotela.

Na sastancima je dogovreno da u toku iduće nedelje stručni timovi pomenute dve turske kompanije posete Srbiju, gde će im biti predstavljeni projekti u oblastima u kojima su spremni da investiraju, kao i raspoložive lokacije za izgradnju šoping molova i hotela.

Podsetimo, priča o privatizaciji Telekoma je ponovo otvorena u srpskoj javnosti poslednjih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: