Srbija i CG: Rekordan broj preleta

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore saopštila je da će do kraja dana region preleteti 2.400 putnickih aviona što će biti rekord u julu.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 06.07.2013.

15:43

Default images

Kako se navodi u saopštenju Kontrole letenja Srbije i Crne Gore koja obezbedjuje vazdušni saobraćaj u Srbiji, Crnoj Gori, delu Jadranskog mora i 55 odsto gornjeg vazdušnog prostora BiH, u najopterećenijem satu već je zabelezeno više od 160 letelica.

U narednim mesecima očekuje se dalji porast saobraćaja tako da će u dane vikenda tokom avgusta biti više od 2.500 aviona u jednom danu, odnosno više od 180 aviona u najopterećenijim satima.

"Tokom popodnevnih sati, zbog razvoja lokalne oblacnosti, u centralnoj Srbiji ocekuje se aktivnija protiv gradna zastita koja će delovati u koordinaciji sa Kontrolom letenja i neće ometati redovan civilni saobraćaj", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: