EBRD kreditira MSP sa 45 miliona $

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) najavila je da će odobriti zajam od 45 miliona dolara za odobravanje finansijskog lizinga.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 18.05.2013.

10:43

Default images

Novac će biti upotrebljen za nabaku opreme i kredita za razvoj malim i srednjim preduzećima (MSP) u Srbiji.

EBRD će odobriti kredit od 30 miliona dolara Unikredit banci u Srbiji za dalje kreditiranje privatnih MSP i još 15 miliona dolara Unikredit lizingu u Srbiji za nabavku opreme.

Ova sredstva su obezbeđena u okviru zajedničkog Akcionog plana međunarodnih finansijskih institucija, koji je dogovoren između EBRD-a, Svetske banke i Evropske investicione banke u novembru 2012. godine.

Akcioni plan, razvijen u kontekstu "Bečke inicijative", obuhvata zajedničke obaveze u vrednosti većoj od 30 milijardi dolara za period 2013-2014. godine.

Pristup sredstvima ostaje izazov za mnoga mala privatna preduzeća u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana, naročito u smislu dugoročnog finansiranja, navedeno je u saopštenju EBRD-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

22 h

Podeli: