"Neće biti poskupljenja hrane"

Državni sekretar u Ministarstvu spoljne i untrašnje trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da ne očekuje poskupljenje hrane.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 18.01.2013.

11:18

Default images

Ona je za RTS rekla da trend nije takav i podsetila da statistički podaci pokazuju da je cena hrane i bezalkoholnog pića u decembru beležila pad od 0,4 odsto, kao i da se očekuje da će se taj trend nastaviti i u januaru.

"Očekujemo da će se taj trend nastaviti i u januaru imajući u vidu činjenicu da, bez obzira na prestanak važenja Uredbe o posebnom prometu određenih vrsta robe gde je između ostalog bilo ulje, šećer, brašno...,cene tim proizvodima u velikim trgovinskim lancima nisu povećane", rekla je Matić.

Ona je navela da postoji nova Uredba o ukidanju određenih vrsta carina za odredjene vrste proizvoda koje će, takođe, od januara davati rezultate.
Prema njenim rečima, obuhvaćeni su odredjeni proizvodi koji se proizvode u Evropskoj uniji, a ne samo prepakuje.

Matić je navela da nema načina kojim se trgovci mogu obavezati da spuste cenu, ali država ima svoje načine i mogućnosti da to tržište na najistrajniji način uređuje i stvori takav poslovni ambijent gde je i tim trgovcima interes da potrošači budu zadovoljni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

23 h

Podeli: