Gradnja autoputa Preljina-Takovo

Gradnja deonice autoputa na Koridoru 11 od Preljine do Takova kod Gornjeg Milanovca mogla bi da počne već ove godine.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.01.2012.

15:32

Default images

Očekuje se da budući autoput od Beograda do Čačka bitno rastereti sada veoma prometnu Ibarsku magistralu.

Sredstvima budžeta Srbije već se gradi deonica između Uba i Lajkovca, a deo od Ljiga prema Preljini dužine oko 50 kilometara finansiraće se inostranim kreditima o kojima se pregovara sa azarbejdžanskim i turskim firmama.

Tim povodom u Čačku su pre desetak dana boravili predstavnici azerbejdžanske kompanije "AZ Vird", koja se već priprema da uđe u posao na trasi budućeg autoputa između Ljiga i Preljine.

Domaćin im je bio vlasnik čačanske firme "Miloš trans" Milovan Ostojić, koji je i gradski odbornik.

"Došli su po preporuci poslovnih partnera, interesujući se za poslovni prostor, i mi smo im ponudili 150 kvadratnih metara u novogradnji, s tim da ga, u znak dobrodošlice, pola godine koriste besplatno, a omogućili smo im i da se susretnu sa gradskim rukovodstvom", objasnio je Ostojić.

Gosti iz Azerbejdžana su najavili skoro raspisivanje konkursa, i to u Čačku, za prijem 300 radnika građevinske struke, od inženjera do arimrača, betoniraca i drugih zanimanja.

Planira se da radovi između Ljiga i Preljine budu izvođeni uporedo sa pod-deonicama Ljig - Boljkovci, Boljkovci - Takovo i Takovo-Preljina. Predviđeni radovi na ovoj deonici trebalo bi da koštaju oko 500 miliona evra, da počnu u marta i da budu završeni tokom 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: