Albanci "alergični" na "plazmu“

Za embargo na uvoz i bojkot proizvoda iz Beograda založilo se i kosovsko Udruženje potrošača, saopštivši da je Bambijev "plazma keks“ "opasan za konzumiranje".

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2012.

17:51

Default images

Osim pristalica albanskog pokreta Samoopredeljenje, koji su u nedelju ponovo protestovali zbog ulaska srpske robe na Kosmet, za embargo na uvoz i bojkot proizvoda "iz Beograda“ založilo se i kosovsko Udruženje potrošača.

Oni navode da je "plazma keks“ požarevačkog Bambija opasan za konzumiranje, jer sadrži emulgatore koji izazivaju alergije. Navodno, na štetnost su ukazale analize obavljene u Nacionalnom institutu za zdravlje u Makedoniji.

"Primetno je da keks može sadržati i orahe, u malim količinama, pa treba uzeti u obzir da su neki potrošači alergični na njih", navodi se u saopštenju kosovskog Udruženja potrošača.

Predstavnici udruženja negiraju da njihova kampanja ima za cilj da osujeti uvoz ne samo Bambijevog proizvoda, već i svake druge robe iz centralne Srbije, priznajući samo da se zalažu za sprovođenje reciprociteta u trgovinskim odnosima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

9 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: