Dulić: Nikad povoljnije do stana

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić kaže da će Vlada usvojiti uredbu o subvenicinisanju kredita za kupovinu stanova.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 18.01.2012.

16:13

Default images

Prema njegovim rečima, uredbom o subvencionisanju stambenih kredita koju bi trebalo da usvoji Vlada "uslovi će biti takvi da nikada nisu bili povoljniji".

Uredbom o stambenim kreditima, kako je ranije najavljeno, biće smanjeno učešća za pozajmicu sa 10 na pet odsto i povećan ukupni limit zajednički porodičnih primanja sa 120.000 na 150.000 dinara, a kredit će moći da uzmu i bračni parovi stariji od 45 godina.

Ove sedmice će, kako je rekao Dulić, biti izabran upravni odbor Agencije za stanovanja, što će omogućiti realizaciju projekta izgradnje 1.700 socijalnih stanova u 12 gradova Srbije.

Ministar Dulić kaže da će do kraja godine u građevinsku industriju biti uloženo devet milijardi dinara i da će program energetske efikasnosti koji se priprema dati mogućnost opštinama da uredjuju energetska postrojenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

22 h

Podeli: