NIS traži naftu kod Kraljeva

Naftna industrija Srbije pokušava nastavila je istražne radove na pronalaženju nafte i gasa u Srbiji, ovoga puta na području Kraljeva.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 16.12.2011.

11:46

Default images

Ako testiranja budu potvrdila da ima zaliha nafte i gasa u potencijalno komercijalnim količinama, bilo bi nastavljeno otvaranje bušotina i lociranje naftnog polja.

Ovo je i jednom od beogradskih medija potvrdio i NIS gde se navodi da je ove godine počelo bušenje nekoliko istražnih bušotina na teritoriji Vojvodine, ali i južno od Save i Dunava. Potvrđeno je da se vrše ispitivanja i u Kraljevu, ali se dodaje da dok se ti radovi ne završe, sve je u domenu pretpostavki.

Tako u ataru sela Vrdila kod Kraljeva od pre desetak dana monteri Naftna industrija Srbije postavljaju i instaliraju metalne kontejnere, velike cevi, ogromne dizalice, kranove.

Dok su ovakva postrojenja uobičajena severno od Save i Dunava, u ovom delu Srbije su „čudo neviđeno".

“Ma, dobro, neka traže naftu, voleo bih da uspeju” , kaže Veljko Maričić iz Bukovice. Sličnog mišljenja je i njegov prvi komšija Milan Radunković, čije domaćinstvo gleda pravo na postrojenje NIS-a.

“Priča se da će ako nađu naftu otkupljivati i okolne parcele. Ma, bilo bi to dobro za grad, valjda bi se otvorila neka radna mesta” , komentariše Radunković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

6 h

Podeli: