Drašković: Dinkić sahranio privredu

Rodoljub Drašković, predsednik koncerna Svislajon Takovo, kaže da ne želi da polemiše sa Mlađanom Dinkićem, liderom Ujedinjenih regiona Srbije.

Srbija

Izvor: B92, Blic

Sreda, 20.07.2011.

19:19

Default images

“Sa njim polemisati je nemoralno. To je ispod mog ljudskog dostojanstva”, navodi on i dodaje da je “obmana javnosti teško krivično delo”.

On kaže i da je dao nalog advokatima da odmah pokrenu krivični postupak u ime Svislajon Takova protiv Mlađana Dinkića. Drašković naglašava i da se nada da “laži i kleveta neće proći nekažnjeno ovog puta”.

Nisam morao spomenuti ime, u objavljenom Apelu, jer i bez imena, prepoznala bi ga cela Srbija. U buduće, nisam spreman polemisati sa takvima i sličnim njemu”, dodaje on. Drašković je rekao i da je dao nalog Upravnom odboru koncerna Svislajon Takovo da sa činjenicama o poslovnim rezultatima i isplatama dividendi hitno obaveste javnost i navodi da su svi ti podaci objavljeni na sajtu Agencije za privredne registre, iza kojih stoje Revizorski izveštaji.

"Dinkić koji sahranjuje srpsku privredu i utiče na rad sudova optužuje me da sam opljačkao firme i pobegao u inostranstvo. Reč je o lažima i kleveti koji mogu da mi ugroze poslovanje. Istina je da je koncern Svislajon celokupnu dobit reinvestirao u kapital, da su sva preduzeća finansijski jaka, da imaju obrtna sredstva i da su trenutno u grupi najuspešnijih firmi u Srbiji", kaže Drašković.

Drašković, komentarišući navode predsednika gornjomilanovačkog Metalca Dragoljuba Vukadinovića, prema čijim rečima "Drašković može da napiše knjigu kako upropastiti dobro preduzeće", kaže da se "zna ko je Vukadinović i u čiju sviralu duva", aludirajući na činjenicu da je ovaj biznismen savetnik u kabinetu Dinkićeve partijske koleginice – Verice Kalanović.

Istovremeno, on naglašava da je sa sobom u inostranstvo poneo samo lični prtljag, a da su pare i firme ostale u Srbiji i radnici ne treba da brinu da će ostati bez posla. "Ovo je samo moj bunt. Svojim radnicima, kojih u okviru grupacije ima oko 2.500, poručujem da ne brinu i da čuvaju svoja radna mesta", kaže Drašković.

"U ovakvim uslovima za poslovanje nisam mogao da budem saučesnik i da gledam kako propada srpska privreda. Kao mali sam sanjao da pobedim lično siromaštvo. To sam uspeo, ali nisam pobedio siromaštvo nacije. U narodu se kaže: teško bogatašu u siromašnom selu i blago siromahu u bogatom selu. Ja, nažalost, ne mogu sam da pobedim siromaštvo zemlje", kazao je Drašković.

Takovo: Preduzeće normalno posluje

Kompanija Takovo iz Gornjeg Milanovca je saopštila da posluje normalno, da je račun odblokiran i izmiruju se sve obaveze i prema zaposlenima i prema dobavljačima.
Predstavnica za odnose sa javnošću te konditorske fabrike Olga Jovanović kaže, komentarišući saopštenje Komercijalne banke o poslovnim odnosima sa Takovom, da je kompanija bila prinuđena da se zadužuje.

Ona je navela da je pri uzimanju i otplati kredita, u vreme pre privatizacije, došlo do niza nepravilnosti, dodavši da su krediti bili štetni za Takovo.

Komercijalna banka navodi da se u svojevrsnoj kampanji koju vodi vlasnik te kompanije namerno previđa činjenica da se radi o potraživanju po presudi nadležnog suda.

Takovo je uplatilo 12 miliona evra, koliko po presudi Apelacionog suda potražuje Komercijalna banka, a vlasnik Takova Rodoljub Drašković je najavio povlačenje iz poslovanja u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: