Cane ostaje bez imovine?

Tužilaštvo za organizovani kriminal traži da se od Stanka Subotića Caneta oduzme 50 miliona evra. Sud zabranio otuđenje dva stana u Beogradu i kuće na Ubu.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 02.07.2011.

00:38

Default images

Ukoliko krivično veće Posebnog odeljenja beogradskog Višeg suda, pred kojim je u maju 2008. godine počeo postupak, Subotić bi mogao da ostane bez 50 miliona evra.

Ovu cifru zatražio je zastupnik tužbe u svojoj završnoj reči, tvrdeći da je Subotić toliko stekao na nezakonit način, švercujući cigarete.

Veći deo novca, kako se tvrdi uložio je u kupovinu nekretnina, preduzeća, dok se jedan deo nalazi na računima u nekoliko švajcarskih banaka. Paralelno sa vođenjem krivičnog postupka, zbog tvrdnji da je Subotić sa ostalim optuženim, nelegalnom trgovinom cigaretama tokom 1995. i 1996. godine oštetio budžet Srbije, povedena je i finansijska istraga.

Da bi se sprečilo da deo imovine, za koju se znalo da pripada Subotiću bude prodat, sud je doneo privremenu meru obezbeđenja koja se odnosi na dva stana u Beogradu, u Knez Mihailovoj ulici i u Ulici kneza Miloša.

Ova naredba odnosi se i na porodičnu kuću na Ubu.

Prema onome što je finansijskom istragom do sada utvrđeno, Subotić je, kako se tvrdi, vlasnik poslovnog prostora u Knez Mihailovoj ulici, broj 24. Pored toga, navodno u jednoj zgradi u Ulici kneza Miloša poseduje šest stanova, površine od 31 do 164 kvadratna metra, dok na Dedinju u Užičkoj ulici ima vilu od 280 kvadratna metra.

U Ulici braće Krsmanović, Subotić je, prema podacima, vlasnik dve garsonjere i jednog trosobnog stana, dok u Srpskih vladara i Kameničkoj ulici ima dva poslovna prostora.

Poslovi

Kako je već pisano, Subotić je osnivač i vlasnik preduzeća EMI i "D trejd", koje se bave prodajom i distribucijom vina, papira, kao i nekretninama. Pored toga, suvlasnik je firme "Futura plus", trgovinske mreže kiosaka u jugoistočnoj Evropi. Tvrdi se da poseduje nekoliko hotela u Crnoj Gori, kao i imovinu u Švajcarskoj i na Kipru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

23 h

Podeli: