Dinkić: Labodu 7.000€ po zaposlenom

Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić potpisao je Ugovor o proširenju proizvodnje sa predstvanicima slovenačke tekstilne kompanije Labod.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 02.02.2011.

17:39

Default images

Ta kompanija će u svojim pogonima u Rekovcu kod Kragujevca otvoriti 82 nova radna mesta do kraja ove godine.

Kako se navodi u saopštenju, kompanija Labod je preko Programa Ministarstva ekonomije o dodeli sredstava za podsticaj investicija dobila 7.000 evra po novom radnom mestu. Investicija je ukupno vredna 803.000 evra.

Dinkić je kazao da Rekovac spada u devastirane opštine iz kojih mladi odlaze i koja ima najvišu stopu nezaposlenosti, tako da je za stanovnike tog mesta sjajna vest da dolazi ugledni investitor iz Slovenije koji će omogućiti da dobiju posao i žive od svog rada.

On je rekao da je slovenački Labod, kompanija koja je u bivšoj Jugoslaviji bila poznata po proizvodnji košulja, radnih odela i uniformi, odlučila da investira u Rekovac i da je podržana investicija sa 7.000 evra za svakog novozaposlenog radnika.

Ističući da su Slovenci zahvalni investitori jer su poštovali zakonske obaveze gde god su ulagali u Srbiji, on je dodao da je Labod ozbiljna slovenačka kompanija.

Prema rečima Dinkića, dolazak još jedne tekstilne kompanije, posle Benetona, Kalcedonije, Falkea, Pompeje, "Golden lejdija" i drugih, govore o tome da je na delu početak i zamajac razvoja tekstilne industrije u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Svet

Rublja suspendovana

Predsednik Italijansko-ruske trgovinske komore (IRTP) Ferdinando Pelaco saopštio je da se obustavlja sistem koji je omogućavao ruskim kompanijama da kupuju robe iz Italije za rublje.

15:33

29.4.2024.

23 h

Podeli: