Predloženi članovi Fiskalnog saveta

Predložena su sva tri kandidata za članove Fiskalnog saveta – Vladimir Vučković, Nikola Altipamarkov i Pavle Petrović.

Srbija

Izvor: {"id":5,"source":"Beta","source_link":"http:\/\/www.beta-press.com","valid":1}

Ponedeljak, 10.01.2011.

17:27

Default images

Pavla Petrovića, profesora Ekonomskog fakulteta u Beogradu, za člana Fiskalnog saveta predložio je predsednik Srbije Boris Tadić.

Vladimir Vučković, vanredni profesor Fakulteta za međunarodnu ekonomiju beogradskog Univerziteta Megatrend, kandidat je guvernera Narodne banke Srbije (NBS) Dejana Šoškića za člana Fiskalnog saveta.

Kandidat ministarke finansija Srbije Diane Dragutinović za člana Fiskalnog saveta je Nikola Altiparmakov, finansijski savetnik USAID-a.

Kandidati za članove Fiskalnog saveta su nestranačke ličnosti.

Fiskalni savet, kako je predviđeno izmenama Zakona o budžetskom sistemu, trebalo je da bude formiran do kraja 2010. godine, a njegove članove će birati Skupština Srbije. To telo će kontrolisati da li vlast poštuje fiskalna pravila ili neodgovorno vodi javne finansije.

Fiskalni savet će biti nezavisna institucija, koja će pored predsednika i dva člana imati i stručnu službu. Visoke plate članovima Saveta, njihovim savetnicima, kao i ostalim zaposlenima, trebalo bi da garantuju samostalnosti te institucije.

Fiskalni savet neće imati ovlašćenje da kažnjava one koji krše fiskalna pravila, niti će moći da stopira projekte koji nisu u skladu sa zakonom, ali će o svojim nalazima obaveštavati državne ograne i javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

16 h

Podeli: