Razmena Srbije i Ukrajine biće veća

Srbija i Ukrajina su lane ostvarile robnu razmenu vrednu 450 miliona dolara, dok se u 2011. može očekivati povećanje bilateralne trgovine za 25 do 30 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 04.01.2011.

11:38

Default images

To očekuje direktor predstavništva Privredne komore Srbije (PKS) u Kijevu Predrag Minić.

Srpsko-ukrajinska robna razmena bi u 2011. godini mogla da dostigne maksimalnu vrednost od približno 600 miliona dolara, rekao je on,

Kao razlog za takav optimizam naveo je nastavak započetih aktivnosti u dvostranoj saradnji, ali i činjenicu da će tokom godine biti potpisan sporazum o slobodnoj trgovini između dve zemlje, čijom će primenom naša roba postati konkurentnija na ukrajinskom tržištu za 20 odsto.

"Još uvek je prisutan 'eho' jugoslovenske robe u Ukrajini, kao i u svim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, ali naša privreda to relativno malo koristi", ukazao je Minić.

On smatra da postoje velike mogućnosti za plasman srpskog nameštaja na ukrajinsko tržište, kao i u sektoru hemijske industrije i poljoprivrede.

Moramo iskoristiti tu komplementarnu prednost što smo poznati na tom tržištu i ući ponovo, jer smo bili tamo pre 20 godina, naglasio je Minić, navedeno je na sajtu PKS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

9 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: