Dragutinović: Revizija je najbolja

Nema bolje kontrole od one kada vas kontroliše državna revizorska institucija, kaže ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 28.09.2010.

08:36

Default images

Ona dodaje da njeno ministarstvo u svom poslovanju nije imalo problema sa državnim revizorom, i da spremno čeka mišljenje rezvizora i o budžetu za 2009. godinu.

"Sve njihove preporuke smo usvojili. Sa državnom revizorkom institucijom situacija je mnogo drugačija kada je u pitanju kontrola državnih para, nego ranije", rekla je Dragutinović.

Ona je podsetila da je Vlada Srbije usvojila izmene zakona o budžetskom sistemu, koji će se sada zvati i zakon o fiskalnoj odgovornosti.

"Pored državne revizorske institucije, čiji je glavni zadatak da utvrdi da li se pare iz budžeta troše namenski ili ne, imaćemo instituciju koja će govoriti o kvalitetu javnih finansija, da li dobijamo vrednost za uloženi novac", objasnila je Dragutinović.

Prema njenim rečima, Ministarstvo finansija ima u takvim institucijama najboljeg saveznika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: