Akcionarima Tigra 20 RSD po akciji

Akcionarima korporacije Tigar biće isplaćena trećina dobiti iz 2009. koja je iznosila od 113,7 miliona dinara ili 19,84 dinara po akciji, na ime dividendi.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 24.06.2010.

08:39

Default images

Skupština akcionara Tigra, kako je saopšteno iz te kompanije, je usvojila finansijski izveštaj i izveštaj o poslovanju za prošlu godinu.

Tigar je imao neto dobit od 113,68 miliona dinara od čega će 37,9 miliona, biti isplaćena akcionarima kao dividende.Preostali deo dobiti biće usmeren u neraspoređenu dobit koja može biti predmet raspodele u narednim godinama.

Prilikom usvajanja finansijskog izveštaja za 2009. godinu akcionarima je prezentovan izveštaj o poslovnim aktivnostima u prošloj godinu, u kojoj je kompanija, i pored globalne krize, nastavila započeti investicioni ciklus.

Predsednik kompanije Dragan Nikolić rekao je da su i u prošloj godini brojni timovi u kompaniji bili angažovani na ostvarenju ciljeva kompanije koji se odnose na stvaranje vrednosti, kako za zaposlene, tako i za vlasnike.

"Prioritet menadžment tima je i dalje razvoj sistema koji je održiv na dugi rok. Tokom prethodne godine, a slobodno mogu reći i u prvoj polovini 2010. napravili smo krupan korak u tom pravcu", rekao je Nikolić.

Akcija Tigra, sa A Listinga Beogradske berze, trenutno vredi 748 dinara prema maksimalnih 1.058 dinara iz septembra i minimalnih 586 dinara iz decembra 2009. godine. Tržišna kapitalizacija pirotskog proizvođača gumene obuće, tehničke gume i hemijskih proizvoda, dostiže 1,23 milijarde dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

20 h

Podeli: