Lou kost kompanije lete iz Niša?

Dve inostrane avio niskotarifne kompanije od decembra trebalo da uspostave aviosaobraćaj sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" za Italiju i Švedsku.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 09.10.2009.

09:57

Default images

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da je dogovor postignut sa italijanskom lou kost kompanijom Vind džet o redovnoj liniji sa niškog aerodroma, koja će biti uvrštena u zimski red letenja.

On je kazao da će iz Niša leteti i švedska niskotarifna kompanija MCA erlajns (mcaairlines.com).

"Ta aviokkompanija se nacelno složila sa našom idejom da linija do Švedske obuhvati i jedan aerodrom u Nemačkoj", rekao je Simonović.

On je izrazio nadu i da će irska i engleska lou kost kompanije Rajan er i Džet tu početi da lete iz Niša u letnjem redu letenja 2010. godine.

"Dolazak ovih lou kost kompanija u Niš omogućila je ovogodišnja ratifikacija sporazuma o otvorenom nebu u Skupštini Srbije, kao i zvanični dokument Jat ervejza, u kojem se navodi da ta kompanija 'nema kapaciteta da poveća broj linija iz Niša'", rekao je niški gradonačelnik Miloš Simonović.

Jat ervejz je u predstojećem zimskom redu letenja ukinuo jedinu liniju na kojoj je jeteo sa Aerodroma "Konstantin Veliki", Niš-Cirih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

7 h

Podeli: