I Sojaprotein dobija market mejkera

Beogradska Sinteza invest grupa od 14. septembra biće market mejker Sojaproteina [SJPT], bečejskog prerađivača soje, saopštila je Beogradska berza.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 10.09.2009.

08:33

Default images

Tako će sve tri članice A Listinga imati market mejkera čiji posao podrazumeva ispostavljanje i kupovnih i prodajnih naloga na kontinuiranoj osnovi i doprinosi povećanju likvidnosti.

I dok će Sojaproteinova hartija biti peta na srpskom tržištu kapitala koja ima market mejkera, brokersko-dilersko društvo Sinteza invest grupa biće prvi član Berze sa statusom market mejkera na dve hartije paralelno.

Naime, Sinteza već tri meseca radi market mejking na akcijama Veterinarskog zavoda Subotica a sada preuzima obavezu da unapredi trgovinu na jednoj od najlikvidnijih hartija na Prajm marketu - Sojaproteinu.

Društvo Sinteza je u 2008. imalo najveće učešće u trgovini akcijama na Beogradskoj berzi a u 2009. je jedan od dominantnih učesnika sa udelom u ukupno ostvarenom prometu većim od devet odsto.

Sojaprotein je među vodećim preradjivačima soje u jugoistočnoj Evropi. Akcijama te kompanije trguje se na Prajm marketu od kraja oktobra 2007. Hartija Sojaproteina trenutno košta 1.235 dinara prema maksimalnih za 12 meseci 2.250 iz septembra prošle godine i minimalnih 470 iz marta ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

22 h

Podeli: