MK Grupa distributer Monsanta

MK Grupa je postala zvanični uvoznik i distributer Monsanto hibridnog semena kukuruza, suncokreta i uljane repice za tržište Srbije

Srbija

Izvor: B92, Beta

Sreda, 16.05.2007.

15:11

Default images

"Verujem da imamo veoma dobre hibride za srpske farmere, koji će sigurno povećati njihov prihod. Verujem i da ćemo, u saradnji sa MK Grupom, farmerima veoma brzo ponuditi najbolju genetiku", rekao je direktor multinacionalne kompanije Monsanto za Istočnu Evropu Gerhard Rosa.

On kaže da Monsanto "ovim počinje aktivnost u Srbiji i želi da tržištu uskoro ponudi ne samo najkvalitetnije seme nego i zaokružena tehnološka rešenja za poljoprivrednike, kako bi povećali i zaštitili prinose, poboljšali efikasnost i smanjili troškove proizvodnje".    

Monsanto je jedna od najvećih svetskih semenskih kompanija, koja proizvodi robne marke semena kukuruza, pamuka, soje, uljane repice i povrća, a značajan je proizvođač i sredstava za zaštitu bilja. Kompanija ima godišnji promet od 7,4 milijarde dolara, a tokom 2006. godine uložila je u istraživanje i razvoj novih proizvoda za poljoprivredu oko 500 miliona dolara.

Osim po vodećim svetskim robnim markama semena kukuruza, suncokreta, soje, repice, povrća i sredstava za zaštitu bilja, ta američka kompanija je poznata i po proizvodnji i izvozu semena genetski modifikovanih (GMO) biljaka. Rosa je naglasio da Monsanto poštuje lokalne zakone i ukoliko oni ne dozvoljavaju proizvodnju i upotrebu GMO, "takve proizvode nećemo ni donositi u te zemlje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: