Kako će izgledati procedura za dobijanje 30 evra? VIDEO

Prijavljivanje za novi paket pomoći građanima počeće u aprilu, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 29.01.2021.

18:43

Kako će izgledati procedura za dobijanje 30 evra?  VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

Prvih 30 evra sledi u maju, drugih 30 u novembru, a najstariji građani dobiće po 50 evra i u septembru.

Pandemija koronavirusa je, pored mnogo loših stvari, otvorila vrata da se građani Srbije digitalno unapređuju, pa su tako bez većih problema uspevali da se prijave za novčanu pomoć od 100 evra početkom maja prošle godine.

Procedura za dobijanje 30 evra izgledaće isto, a prijavljivanje će početi u aprilu.

Svi punoletni državljani Republike Srbije sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji moći će, od dana stupanja uredbe na snagu, da se prijave za novčanu pomoć.

Penzioneri i korisnici socijalne pomoći biće automatski prijavljeni, dok ostali to mogu da urade putem portala e-uprave ili putem kontakt-centra pozivom na telefonski broj 0800 - 101 - 100.

Paket mera podrške srpskoj privredi i građanima ukupno će iznositi dve i po milijarde evra, po 30 evra biće isplaćeno u maju i novembru, dok će dodatnih 50 evra penzionerima biti uplaćeno tokom septembra.

Kako da se prijavite za pomoć pogledajte u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: